De Leden

Leon van Mil: Saxofoon

(1960) Studeerde in 1992 als eerste improviserend baritonsaxofonist af aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Daarnaast heeft hij ook altijd op zijn eerste liefde; de tenorsax gestudeerd en later werd dat uitgebreid met een alt- en sopraan-sax. Als muzikale omnivoor heeft hij sindsdien zijn smaak en ontwikkeling alle kanten opgestuurd: rythm en blues bij 'Belly goed Bonkers', Salsa bij 'Orquesta Bembe', moderne improvisatie bij 'Tetzepi', hippe grooves bij de de 'Groove Collectors', Ijslandse dansmuziek in de 'Amstelbandid' Lindy hoppers dansen bij 'ZooT vintage Dance Band' en een mix van dat alles in zijn saxofoonkwartet 'Saxo Panico'. Als dirigent heeft hij ruim 12 jaar voor de Biggles Big Band gestaan en dirigeert nu de 'Pete Bog's Big Band'. Als invaller heeft hij in enorm veel (big) bands gespeeld. Maar in Beaugard concentreert hij zich op wat hem toch het meest dierbaar is: Jazz spelen in een kleine bezetting zodat er veel ruimte voor communicatie overblijft.

Vincent Pot: Jazz-gitaar

(1970) is in 1998 afgestudeerd op het Conservatorium van Amsterdam (tweede fase). Om dat veelzijdigheid bij hem hoog in het vaandel staat speelt hij graag in veel verschillende bezettingen. Zo speelt en speelde hij o.a. in de Biggles Big Band (big band jazz), de Peng Øffe Band (pop), Cinnamon Rose (jazz met een avontuurlijke inslag) en verschillende kleine bezettingen. Deze kleine bezettingen zijn hem al vanaf het conservatorium dierbaar gebleven vanwege de intimiteit, en de directheid waarmee je binnen een kleine groep te maken hebt. De uitdaging binnen het kwartet ligt er voor hem in om samen meer dan de som der delen te vertegenwoordigen, samen de spanning en ontspanning in de muziek te creëren, wat de luisteraar vervolgens als een aangenaam muzikaal organisch geheel zal ervaren.

Vincent Meelberg: Contrabas

(1970) heeft contrabas Lichte Muziek en klassieke muziektheorie gestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium, alsmede de studies Muziekwetenschap en Filosofie aan de Universiteit Utrecht afgerond. Hij is actief in verschillende improvisatie- en jazzensembles, zowel in kleine als grote bezettingen. Wat hem het meest fascineert aan muziek is de wijze waarop het de luisteraar kan beroeren, zowel lichamelijk als geestelijk. Hij probeert dit fenomeen zowel in zijn hoedanigheid als universitair docent Algemene Cultuurwetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen te onderzoeken, als in de praktijk met zijn spel op te wekken. Zeker ook in dit kwartet, door bekende en minder bekende jazz composities op een verfrissende manier te interpreteren.

Frans Meijer: Drums

Slagwerker Frans Meijer kwam na allerlei Bossche bandjes in 1970 bij Peter en zijn Rockets en werd beroepsmuzikant. Van af dat moment werd hij ook veel gevraagd voor studiowerk. Na 5 jaar Peter en zijn Rockets heeft hij nog gespeeld bij de Bill Bradley Band,  Pussycat,, Bonnie St. Clair and Unit Gloria en met Bots sloot Frans in 1982 mijn muzikale beroepsperiode af. In de jaren ‘70 speelde hij vaak in Jazz café “de Kakatoe” in Den Bosch. Dat was de plek waar Frans voor het eerst jazz kon spelen. Speelde toen al om samen met o.a.; Art Blakey, Ben Webster, Hein van de Gein,  Paul van Kemenade, Willem Kuhne te mogen spelen. V.a. 1982 tot 2006  is Frans werkzaam geweest bij Veronina/RTL als producer/hoofdregie en tot 2012 directeur Schaffelaartheater. Naast Beaugard speelt hij in diverse big bands.